Izmosabb családi autót szeretnénk

2020.05.22. 10:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Szeretném kikérni a véleményét a következő családi autó kiválasztásához. Jelenleg (másfél éve) egy 2003-as kétliteres szívó benzines, 115e km-t futott Accordunk van, amit nagyon szeretünk és szinte biztos, hogy a világból kimenne, de a kora és a felszereltsége miatt nem tudom elengedni a gondolatot, hogy kellene valami újabb. Havonta átlagosan 1500 km-t megyünk vele, hét közben napi szinten 20-20 km ingázás a fix.

Elsődlegesen nagyobb benzinmotoros autókat nézegetek, az újabb Mazda 6-ot (2013-) és az újabb Akkordokat (2009-). Előbbivel az a bajom, hogy nehéz belőle keveset futott és belföldi darabot találni (ami nem Amerikából származik és nem volt törve), utóbbival pedig, hogy korukhoz picit sokallom az árukat.

A cikkek böngészése során még képbe került az A4 B8 3.2 FSI, illetve a CC 3.6 is, de róluk nincs annyi információm és bár hívogató a V6, de nincs olyan problémamentes hírük, mint a japán társaiknak. Ezeket az autókat mekkora futásteljesítménnyel, illetve milyen váltóval, felszereltséggel szabad megvenni? Szeretnék még a 3. X betöltése előtt egy nagyobb teljesítményű autót venni, de természetesen nem kívánok aránytalan költségeket sem a nyakamba venni.

Ön mit tenne/választana a helyemben? Előre is köszönöm!

Üdv: Laci

Kedves Laci!

A nagybátyámnak egy Passat 3.2 DSG 4Motion autója volt, utána pedig egy 3.6-os. A 3.2-est 200 ezer feletti futásnál vette meg egy barátja, és most már 350 ezer körül van benne, mindenféle meghibásodás nélkül. Fontos megjegyezni, hogy az autón új korától nincs elhanyagolva a szerviz a mai napig, mindig időben cseréltek inden olajat, a difiben, váltóban is. Én is láttam már motorhibás 3.2-es VW csoportos autót, de az a tapasztalat, hogy ez a motor sokkal kevésbé hajlamos a meghibásodásra, mint a kisebb TSI-k. Ha automata váltó van benne, akkor a váltó egyszer meg fog állni, ha kézi, akkor kettőstömegűt fog valaki cserélni az autó élete során, ha DSG van benne, akkor mindkettővel lehet gond. Ez ilyen.

bh

Én egy Lexus LS 430-at vennék, mert az jó, nagyon, meg nagy, meg V8, és sose romlik el.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.