Városi terepjárót a város peremére

2020.05.29. 10:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

A nagyváros szélére költöztünk, abszolút ZÖLD övezetbe, ennek minden előnyével-hátrányával. Nincs például vezetékes víz se internet, de szomszéd sincs és ezek nélkül valójában boldogabb is az élet. Viszont rendes út sincs, labda méretű kátyúk érik egymást az egy nyomsávos, murvás út. Ez csak 600-800 méter a műúttól, de naponta többször tesszük meg oda-vissza és nem kímélik az autót.

Mostani mindenes 2006-os Xsara Picasso mellé szeretnénk egy strapabíróbb SUV-ot, amit nem plázázáshoz használnánk...

A keret kb 2 millió, ezért régebbi CRV-ket és kicsit újabb és kevesebbet futott Xtrail-eket vagy nagyon régi RAV4-eket lehet kapni. Az első kettő szimpatikus, a régebbi CRV még jobban is tetszik mint az új, de az Xtrail is jó választásnak tűnik. Két gyereknek kell beférni hátra, ülésestül és a hozzájuk tartozó összes cullangnak, valamint a bevásárlásnak a csomagtartóba.

Mi volna egy optimális választás a napi "terepezéshez", vásárláshoz és néha vidékre utazáshoz?

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

Bill

Kedves Bill!


A SUV vásárlás divatjával nem tudok egyet érteni, kivéve, ha mint önnek, az élethelyzete megindokolja. Ezeknek az autóknak a gazdái 99%-ban még sárba sem mennek, jellemzően aszfalton teljesítenek szolgálatot. Ha a 4x4 hajtás fontos, akkor a CR-V a sor végére kerül, olvassa el a nagy SUV tesztünket, ezek a tulajdonságok a régebbiekre is igazak. Sajnos a hajtása miatt lehet olyan helyzet, amikor bevérzik a Honda orra.

IMG 9716 resize

Az X-Trail és a Rav 4 hajtása sokkal jobb, és azért kerül a Rav4 annyiba, mert jobb, mint az X-Trail. Kétmillióért már lehet kapni Dacia Dustert, igaz ezek mind dízelek lesznek, a benzinesek inkább kétmillió felett vannak. Belső tér tekintetében nem emlékszem így hirtelen mekkora a Duster hátul, de nézzenek meg egyet, hátha beférnek a gyerekülések.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.