Hétüléses benzines kéne a bővült családnak

2020.07.01. 10:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Ikrekkel bővült a család, így ha a kutyaboxot is figyelembe vesszük szükségünk lenne egy nagyobb benzines autóra, ami hosszabb utakra is megfelelő és kényelmes. (Németország-Magyarország útvonalon.)

Én első körben Ford Galaxy 2.3 benzines automatára gondoltam, ezekből is olyan 2010 kezdve 10-12e € környékén. 7 ülésest, ha a szülők is utaznának velünk.

Automatára elsősorban a feleségem miatt lenne szükség. Benzines, mert lennének rövidebb utak is a normál hétköznapokban.

Rozsdára hajlamosak ezek a Fordok még? Úgy általában mire érdemes figyelni? Turbósat szabad?

Esetleg van alternatív ötlete?

Köszönettel,

Zoltán

Kedves Zoltán!

Ez a Galaxy egy nagyon jó autó, és már sokkal pofásabb, mint a többi busz. A rozsda egyáltalán nem jellemző ezekre a Galaxy-kra, még nem láttam belőle rozsdásat. Az automaták közül a Powershift váltót kerülném, nem a tartósságukról híresek. Vagy sima olajos automatát vennék, vagy kézi váltósat. A sima olajos váltóval az lehet a gond, hogy nem biztos, hogy 2010 utáni autókban van még, ennek utána kell nézni. A turbós motorok közül a 2,5-ös motort ajánlanám.

mhf

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.