Cserélném a Swiftet, de kevés a pénz

2020.08.09. 01:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

Eljött az ideje, bár imádom: A 2001-es kis 1.3 régi Swiftemet egy nagyobb, kényelmesebb, biztonságosabb fiatalabb és lehetőleg klímás benzinesre cserélném.

A csomagtér mérete igazából nem szempont, csak jól pakolható legyen, ha lehajtom a hátsó üléssort: ezért 5 ajtósban gondolkodom. A méreteim miatt (195cm, 110kg) olyan autót keresek, amiben azért nincs a nyakamban a lábam mint a Swiftben.

A kérdésem érdekes lesz: Olyan lenézett, a piac szerint értéktelen, de egyébként jó, megbízható konstrukciók érdekelnek, amiből tudnék akár egy fiatalabb példányt is akasztani. Keret: 500.000 ft.

Köszönöm Válaszát. Zsolt

Kedves Zsolt!


Szerintem mindenki ismeri a mondásom, állapotot veszünk, nem kilométert meg évjáratot. A piac árazza be az autókat idővel, így a megbízható, jó autók drágábbak lesznek használtan, mint az új korukban drágább, de idővel kevésbé megbízhatónak bizonyult társaik.

IMG 4998

Nem véletlen, hogy egy 90-es évekből származó Toyota Starlet egy árban lehet egy 5-8 évvel fiatalabb, méretben felette álló kacsaseggű Megane-nal. Nagy titkok itt már nincsenek, válasszon egy nem rozsdás japán vagy koreai autót, Avensis, Corolla, Honda Civic, Hyundai Accent, stb.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.