BMW 3 GT-t használtan, de melyiket?

2020.08.10. 09:13

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Totalcar!

Az év második felében szeretnék autót vásárolni. Úgy gondolom meg is találtam azt a modellt, ami tökéletes lenne számomra. Ez nem más, mint a BMW 3 GT 2 literes dízel vagy benzines motorral.

Egy olyan autóút szeretnék amit a következő 8 évben tudnék használni. Ezalatt előreláthatólag 150-200.000 km-t tennék bele. Alapvetően városban, de emellett a munkám miatt hetente 2*100 km autópályás használattal.

Itthon jelenleg 60 darabot hirdetnek ebből a típusból. 4,5 millió Ft az alja, 8 millió Ft körül már a néhány tízezer kilométer futott darabok vannak.

Nekem megközelítőleg 6-6,5 millió Forintom lenne a projektre. Ez árban lefedi a hirdetett autók kb. 75%-át.

A kérdésem az , hogy mennyiért lenne érdemes az autót megvennem? Sok helyen olvastam, hogy költségmentes használt autó nem létezik. 6 millió környékén már igen szép, keveset futott autókat árulnak, még ez esetben is maradna néhány százezer Forintom tartalékba, ha valamivel gond lenne.

Viszont ennél okosabb megoldás lehet-e az , hogy veszek egy autót olcsóbban mondjuk 5 millió Forint környékén és rögtön kicseréltetek mindent a fennmaradó 1-1,5 millió forintból, ami később problémás lehet?

A végén az autóra elköltött pénz ugyanannyi lesz , viszont így biztos lehetnék abban, hogy minden hiba nélkül fog működni az autón. (igaz így papíron egy többet futott kocsim lesz).

Önök szerint melyik lehet az okosabb megoldás?

Köszönettel:

Márk

Kedves Márk!


Az, hogy egy autó másfél millióval olcsóbb, nem feltétlenül jelenti azt, hogy azt a különbséget egyből rá is kell költeni. Ötmillióért is biztosan talál olyan autót, ami azonnal használatba vehető, és igazolt történettel rendelkezik. Költségmentes használt autó valóban nem létezik, mert egy autón a két rendszám közti rész romolhat el, és az bármikor, maximum a valószínűsége kisebb. Én meg merném venni az olcsóbbat, is, ha rendesen szervizelték, akkor annak is jónak kell lenni.

9b2bb5f4573199e8236ac96d234519f0

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.