Automata egyterűt napi 120 kilométerre

2020.08.13. 14:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tiszteletem István!

Napi szinten 120 km (oda-vissza) megtételéhez keresek automata váltós, megbízható egyterűt. Ne legyen sok típushibája, 5-7 évre tervezek vele. Keret kb. 1,5 millió + a vásárlás utáni szerviz és a papírmunka.

Köszönettel: András

Kedves András!


Ha automata váltós autót szeretne, azzal eleve borítékolt magának egy váltójavítást, mert ami benne van, az elromolhat, és nem tudni, hogy önnél vagy a következő gazdájánál romlik el. Elsőre azt mondanám, hogy Avensis Verso és Previa, azokban rendes olajos automata van, azokat olcsóbb javítani is, de ezekből csak benzines van, és azok megesznek tíz litert.

Avensis Verso
Avensis Verso

Napi százhúsz kilométerhez dízel kellene, de azokból nem tudok olyan megbízhatót, mint a korábban említettek. Eszembe jut még a Chrysler Voyager a 2,8-as motorral, megfelelő karbantartással az is jó lehet.

tojvoy 003

A Sharan, Alhambra, Galaxy trió is jó lehet, a tiptronic váltóban cserélgetni kell az olajat. Arra számítson, hogy ezek ennyi idősen eléggé le vannak lakva, sok csalódás érheti az autó nézegetés során. Az előző tulajok szervizelési szokásai nagyban befolyásolhatják az elkövetkező évek költségeit, a motorba, váltóba senki nem lát bele. Érdemes körülnézni a márkaklubokban tapasztalatokért, és esetleg csak ott hirdetett autók miatt is.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.