Oda a Mazda, vissza a valóságba...

2020.09.25. 10:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Amikor anno megvettem a 2. generációs 6-os Mazdámat (2.2 CD, jóautók 5 csillag), mindig a szemem előtt lebegett az a mondatod, hogy "Akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra." Így szépen félrerakosgattam minden hónapban, hogy amikor majd eljön a "nagy bumm" legyen pénz a szervizre.

Az élet azonban úgy hozta, hogy családi házat vettünk és ahogy az akkor lenni szokott egyik költség után jött a másik... és persze hozzányúltam a "mazdapénzhez" és belement a házba, hiszen az autóval, amióta nálam van, semmi probléma nem volt...és naná, hogy most jött a nagy bumm: olajnyomás probléma, olajpumpa, motorszétszedés, vezérlés, csapágyak, stb...

Több szerelőt is megkérdeztem, hogy mi lehet a megoldás, de általános vélemény az volt, hogy minimum! 5-600 ezer Ft, hogy üzemképes legyen...de ennél simán lehet több is.

Vége.

Mondhatjuk úgy is, hogy a Mazda belement a házba.

Viszont kocsi kellene.

Mit tudnál ajánlani ebben a szituban? Nincs nagy igényem. Benzines autó kellene, ami megy és megbízható és elférünk benne négyen. Tudok, ismerek minden aranyszabályt, de ebben a szituban kissé tanácstalan vagyok, mert nem volt időm felkészülni, hirtelen jött minden...

1. Csináltassam meg a Mazdát kerül amibe kerül? - ebben az esetben minimum 3 hónap kell, amíg összeszedem a pénzt és a bizalmam is elszállt, mert ilyen hirtelen probléma még egyetlen autómmal sem volt, pedig volt pár típussal dolgom.

2. Adjam el alkatrésznek és vegyek benzines "béka" corollát?

3. Vegyek 2-3 százezerért valami üzemképes akármit?

4. Dőljek a kardomba?

Eléggé kétségbe vagyok esve...

:(

Üdvözlettel,

Laci

Kedves Laci!

A legjobban akkor jár anyagilag, ha megcsináltatja a motort, és felújított motorral adja el, és a hirdetésbe bele írja, hogy frissen felújított motor. Motorhibásan nyilván nyomott áron fog elmenni. Ez nyilván idő és pénz, ami az építkezésnél nem nagyon van, ráadásul az autót eladása sem fog menni egyik napról a másikra. Simán előfordulhat, hogy hónapokig árulja. A felújítás és az eladás együtt kitehet fél évet is. Ha nagyon kell a pénz, akkor a gyors eladás a megoldás így motorhibásan, húzni fejben egy vonalat, hogy ezt most megszívtam, venni valami egyszerű közlekedő edényt, és menni tovább.

DSC 6355

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.