Két dízel helyett mi lehet a megoldás?

2020.10.25. 06:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

A nepperűzőt olvasgatva realizáltam, hogy komplexebb kérdésről van szó, mint amit magamtól el tudnék dönteni, ezért fordulok inkább szakemberhez. Igyekszem tömören és érthetően megfogalmazni egyre inkább sürgető autós problémámat, remélem az Ön szaktudásával előrébb jutunk majd.

Családommal tavaly nyáron költöztünk haza külföldről, és a visszailleszkedés adta nehézségek közepette mostanra jutottunk el odáig, hogy az autó-kérdéssel halaszthatatlanul kezdenünk kell valamit.

Jelen pillanatban két autót használunk: én egy 2010-es 220 CDI C osztályú Mercedest, feleségem pedig egy 2007-es 2.0 PDTDI A4-es Audit.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindkét autónk előző tulajai jó ismerőseink, mindkettőnek a 3. tulajai vagyunk és mindkettőt végig márkaszervizbe hordták, hordtuk. Össz. értékük nagyjából 5 millió forint lehet, ez a keret, viszont megfelelő alátámasztással ez flexibilis.

Hazaköltözésünkkor felhasználási szokásaink jelentősen megváltoztak, egyik autónk sem arra való már amire használjuk, hiszen a feleségem szinte kizárólag Budapesten és környékén vezet, én pedig heti egyszer járok vidékre tárgyalni, illetve havonta egyszer utazunk hosszabb távra a családdal.

Agglomerációban élőként szükséges a két autó fenntartása, de egyik felhasználásra sem tartom indokoltnak a dízelt. Tanácstalan vagyok, hogy mit vehetnék helyettük a leírt használatra.

Ön mit ajánlana?

Válaszát előre is köszönöm,

Áron

Kedves Áron!

Nagy segítség lett volna, ha legalább néhány példát mondott volna, hogy mik tetszenek, így a saját fejem után kell mennem. Nagyrészt városi közlekedésre egy Prius-t vennék, azzal el lehet szaladgálni ötliteres fogyasztás körül, és nem nagyon megy tönkre. Sokan félnek a hibrid akkumulátortól, de nem kell, teljesen emberi árakon lehet javítani az aksit, ha baja van. Ha néha el kell szaladni vidékre is, akkor arra vennék egy 1.8-as benzines Civic-et, az elmegy 6.5-7 literes fogyasztással, de az autópálya utazótempó sem gond neki, és szintén nem egy leromlós fajta.

P1100369

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.