Mi legyen éltem első autója?

2020.11.05. 16:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztel Becsületes Nepper!

Nem egész egy éve van meg a jogosítványom, így mondhatni friss jogsisként állok életem első autójának megvásárlása előtt. Már csak ebből kifolyólag is, tapasztalatlanként igyekszem megfontoltan dönteni.

A fő cél egy olyan strapabíró, kevésbé költséges fenntartású autó vásárlása lenne, ami napi szinten városi közlekedésre is alkalmas a munkahelyre, és havi rendszerességgel kétszer, max háromszor a hazai vidéki utakon (részben autópályán)is hű társam lenne.

Két fő vonal van a fejemben, noh ez a másik nagy fejtörés...kelet vagy nyugat. Az egyik opció 2007/8-as évjáratú, 1.6os benzines Golf V.

A másik opció 2006-2007 közötti Toyota Corolla, szintén benzines, 1.4es 97-110 Le között.

Fiatalként (nincs még család) legalább 5 évre tervezek az autóval.

Segítséged kérném a mérlegelési szempontok meghatározásában, illetve szívesen fogadok konkrét javaslatot is, Te melyiket választanád.

Kedves Kérdező!


Nem rossz a Golf V, a rozsdásodásra kell odafigyelni, nem egy nagyon lerohadt példányt lehet látni. A Corollára kevésbé jellemző a rozsdásodás, és a motorja is finomabb szerkezet. Én a Corollát választanám.

9070318

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.