Az abszolút álomautó, vagy a megtesetsült rémálom?

2020.11.11. 10:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözletem kedves Becsületnepper!

Végre úgy áll a helyzet, hogy alkalmam lenne megvenni az álomautómat, amit egy Lancia Thesis testesít meg. Az ügyben kérném segítségét, hogy eme álomból ne legyen rémálom.

Azaz, ennél az autónál mire kell figyelni, milyen extrákat kell és motorokat kell elkerülni vagy előnyben részesíteni?

Ami a napi használatot érinti, úgy naponta ~45-60 Km mennék vele, plusz néha néha nagyobb túrákat is egyelőre csak országon belül nagy általánosságban 3 vagy 4 személlyel és némi csomaggal.

Ha esetleg nem is Lancia,(vagy olasz) akkor mit tudna ajánlani a helyébe? Személy szerint nekem a német autók annyira nem jönnek be, de ha még is onnan ajánl valamit akkor mi lenne az?

A keret nagyjából 1.300.000-1.500.000Ft

Tisztelettel

S. Tamás

Kedves Tamás!


Azt szoktam mondani, hogy egy autónál a két rendszám közti rész tud elromlani. Ne, ennél az autónál ez hatványozottan igaz. A Lancia Thesis esetében tényleg minden el tud romlani, de ezek jellemzően azok a részek, amihez kábel megy. Az elektromos problémákkal az a baj, hogy kell találni egy szakembert aki nagyon vágja a típust. A Thesis-ből sosem volt sok az úton, ennél fogva nem egyszerű bontott alkatrész sem találni hozzá, illetve a bontott sem biztos, hogy sokáig fogja bírni, a gyári meg kifizethetetlen. Ha mégis kifizetné a gyári alkatrészt, az sem biztos, hogy sokáig bírja.

thesis

Kalandvágyóknak különösen ajánlott a típus, aki csak autózni akar egy érdekes autóval, annak nem feltétlen. Az sosem véletlen, ha egy ilyen évjáratú és felszereltségű autónak ennyire nincs ára a kategória társaihoz képest. Nekem is nagyon tetszett annak idején a kocsi, szeretem a különc autókat, de megvenni én sem mertem, mert már az első években híres volt a típus az elektromos anomáliákról.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.