Kétévente autócsere?!

2020.11.23. 13:32 Módosítva: 2020.11.23. 13:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

A helyzet nálam az, hogy van egy 2008-as 1.4-es szívó benzines Toyota Corollám 208.000 kilométerrel. Tavaly vettem 1,5 millió forintért, akkor a kilométeróra 203.000 km-t mutatott.

A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint érdemes lenne-e jövőre túladni ezen az autón és egy újabbra beruházni, hogy ne veszítsek sokat a másfél millióból?

Budapesti hétvégi autósok vagyunk, így a benzines vagy hibrid autók jöhetnek szóba kb 3-3,5m HUF-ig.

Jelenleg 1 gyerkőc van nálunk, de tervbe van véve egy második is, így valószínűleg majd egy kombiban gondolkoznánk. Esetleg Hyundai I30, Kia CEED, K Astra? Mit ajánlana?

Előre is köszönöm a válaszát!

Dani

Kedves Dani!


Szerintem nincs értelme ennek. Ha egyébként meg vannak elégedve a kocsival, akkor miért kellene cserélni? Tudja, hogy jól működik, tudja mit cserélt rajta. Már eleve relatív olcsón vették, innentől nem nagyon fog brutálisat esni az ára, ráadásul pont az ilyen szívó benzines, megbízható autókon bukik a tulaj a legkevesebbet.

DSC 0683

Bármilyen autót tart meg, azon bukni fog. Én is bukok a kocsin, ha évekig megtartom. Az új kocsi beszerzése macera, nézegetni kell a hirdetéseket, el kell menni megnézni a potenciális autókat, hazudik az eladó a kocsiról, vagy nem, az átírás költség. Az más kérdés, ha megunta a Corollát. Én Ceedet vagy i30-at vennék.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.