Ignis-utódot keresek idős édesapámnak

2020.12.08. 16:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Olyan autót szeretnék, amibe könnyen be tud szállni a csípőprotézises 70 éves édesapám, ne kelljen mélyre beülni és kikászálódni. Max 4,2 méter hosszú lehet, a csomagtartója legalább 250 liter, hátul 2 gyerekülésnek kell néha hely.

Megbízható, alacsony fogyasztású gép lenne jó, gondos gazdája lesz, aki vigyáz rá. Száguldozni nem fog.

Szeretné ha modernebb élmény lenne mint a 2004-es Ignis, szóval mondjuk 2015-ösnél frissebb évjárat jöhet szóba. 3 millió körül van rá keret.

Mit ajánlana?

Köszönöm válaszát,

üdv

Zoltán

Kedves Zoltán!


Sok ember követi el ezt a hibát, hogy évjárat és költség keret alapján keres autót. Mi van, ha az autó nem 2015-ös, mert az nem fér bele a keretbe, hanem csak 2013-as? Semmi. Akkor következzen a lényeg. A Honda Jazz megfelel méret és helyigényeknek, kifejezetten nagy hely van benne a csomagtartója szintén nagy.

Kia Venga 1.6 (2014) 24

A Hyundai ix20 és a Kia Venga szinte ugyanaz az autó csak más emblémával, szintén jó lehet, de csak idősebbet tudnak venni ebből is. A legújabb Ignis meg fog felelni az évjárat igényeknek, mert csak 2017-től gyártották, és kicsivel három millió felett már kapható. Azt nem tudom megmondani, hogy milyen lesz az édesapjának beszállni ezekbe az autókba, ezt muszáj egy üléspróbával megtudni.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.