Passat kontra Insignia kontra Mondeo

2020.12.13. 09:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Jó napot kívánok!

Körülbelül 15 000 eur. értékben szeretnék vásárolni családom számára egy benzines autót Németországban. Következőket találtam: 2016 Passat TSI 1.4 125le 63000 km. 2017 Insignia b 1.5 140le 55000 km. Mondeo 2016 1.5 160le 65000 km. Ezen autók közül próbálok választani. Ön melyiket javasolná? Motorproblémáktól melyik szenved a legkevésbé?

Mondana esetleg hasonló autókat amiket érdemes számításba venni? Prémium Audi A4, BMW 3, Mercedes C, ebben az árban csak öregebb és több km-es példányok vannak ezért a az újabb évjáratú kevesebb km-t futott típusok szerintem jobb választás lehet. Válaszát,javaslatát előre is köszönöm.

Tisztelettel, András

Kedves András!


A Passatban az újabb, már vezérműszíjas motort egyenlőre dicsérik. Az első Insigniánál van jobb autó, a második generációt nem ismerem, a motorjáról megoszlanak a vélemények. A Mondeonak ez az 1.5-ös motorja még nagyon új, kevés a tapasztalat vele, de már hallani az interneten repedt motorblokkokról. Az összes új motorral az a baj, hogy akkor derül ki róluk, hogy milyenek, ha már sok autóban 200 ezer kilométer körül, és eltelt 4-5 év a piacra kerüléstől, illetve lajárt a gyári garancia. Ilyenkor a tulajt szíven üti a motorcsere ára, mert már nem a gyár fizeti a több milliós számlát, és elkezd hangoskodni, mert ez már mindenkinek fáj. Én a szívó benzines autókban hiszek leginkább, a turbós motor mindig kockázatosabb.

IMG 5044

Elgondolkodnék egy Toyota Auris hibriden is, leginkább a bevált 1.8-as motorral. Öt literrel elszaladgál, és nem romlik el. Abban is megjelent a kétliteres motor, de arról még semmi tapasztalat, nagyon új, és nincs is ennyiért. A Hyundai i40 is jó lehet, az 1.6-os és a kétliteres egyaránt.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.