Milyen prémiumautót vegyek?

2020.12.20. 07:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Jelenlegi autóm (Z20LET G Astra) cseréjén gondolkodom. Szeretnék beülni valami nagy és kényelmes autóba, ami dinamikában sem rosszabb a jelenleginél. Mindenképpen automatát szeretnék, minden plusz költségével együtt. Dízelt kizárom, évi 15-20 ezer kilométert megyek csak.

Ismerem a kategória fenntartási költségeit, kockázatait. Tudom, hogy ilyen autót venni semennyire sem racionális döntés. Mégis szeretném hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. :-) Tehát keresem ezen a kategórián belül, a többihez képest olcsón fenntarthatóbb, kevesebbet fogyasztó és megbízhatóbb autót.

Szimpatizálok az E60-as szériával, illetve a faceliftes E65-össel is. Meg felmerült az ilyenkor kötelező S Mercedes és A8 Audi is. Viszont a legfőbb favoritom a Lexus LS430. Valóban jobb választás a többinél? A szokásos alapos átnézésen kívül kell valamire figyelnem? Az 5-ös vagy 6-os automatát érdemes inkább keresni?

Köszönettel, K

Kedves Kérdező!


A zsigeri rövid válaszom a csak ne németet! Bővebben kifejtve: az E60-ból a 2006 előttieket venném, amikben még a hagyományos M-es motorkódú benzinesek vannak, lehetőleg kézi váltóval, az egy hibaforrással kevesebb. Az E65 presztízsét tekintve finoman szólva le van lakva a felhasználói kör által, ahogy az E60-asé is, de műszakilag is nagyon sok a lefingott autó.

Kép2578

Az S Merciből a 2000-es évek eleje volt a mélypont a Merci történetében, kivételesen pocsék lett ez az autó, iszonyatos pénzeket lehet elkölteni arra, hogy csak simán mozgásban tartsuk valahogy. Ugyanezt el lehet mondani az Audi A8-ról is. Szerencsére betette a felsorolásba a Lexus LS430-at, itt is lehetnek nagy összegek, csak összehasonlíthatatlanul kevesebb alkalommal, mint a németek esetében,mert ez nem romlik el, csak karbantartásra, állagmegóvásra és benzinre kell költeni.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.