Izgalmas autót a mindennapokra

2020.12.22. 09:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!

Lassan 3 éve van meg a jogosítványom és elérkezett az első saját autó vásárlásom ideje. Maximum 5 millió forintig keresem a lehető legtöbb élményt a mindennapokra.

Kizárólag benzines autók érdekelnének, emellett fő szempont a megbízhatóság is.

Amiket eddig nézegettem: VW Golf 6 gti dsg, BMW E92 , lehetséges opció még a Nissan 350z , illetve Toyota GT86 bár ezek nehezen akarnak beesni 5millió alá.

Ön mit gondol? Ezek az autók megfelelnek a kritériumoknak? Milyen más autót tudna javasolni?

Előre köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel,

Gergő

Kedves Gergő!


A Golf GTI esetében a VII-es Golf még pont nincs ötmillióért, kicsit feljebb kezdődnek, ebből csak a VI-os széria jöhet szóba. A 2.0 TSI motor rejt kockázatot magában, van benne egy láncfeszítő, ami miatt átugorhat a lánc, onnantól nem olcsó javítás, de meg kell jegyezni, hogy a TSI-k közül ez az egyik legmegbízhatóbb. Erre a láncfeszítőre érdemes időnként ránézni. A DSG váltó nagyon jó, gyorsabban vált, mint bárki kézzel, és kevesebbet fogyaszt az ezzel szerelt autó. A DSG váltóknál utána kell nézni, hogy melyik fajta, és a szükséges karbantartásokat elvégezték-e időben, ennek hiánya probléma forrás lehet a későbbiekben.

IMG 4373

A BMW E92 esetében dicsérik a 335-ös, 306 lóerős motort, megfelelő karbantartással jó lehet, és halad is, ráadásul hátul kapar. A 350Z egy nagyon jó autó, megfelelően erős, jó váltója van, viszont elég nehéz, amiatt alap állapotában a széria futómű nekem nem adja azt a sportosságot, amit szeretek. Egy rendes futómű szett sokat tud rajta javítani. Gyönyörű nagy Brembo fékek vannak rajta, hogy meg is álljon az a nagy tömeg. A Toyota GT 86-ot nagyon szeretem, egy igazi élményautó. Olyan, mint az MX5-ös, nem kifejezetten erős, de relatív könnyű, hátul hajt, jó futómű, jó váltó és tökéletes az egyensúlya. Sajnos nincs még ötmillióért Ha választani kellene, spórolnék még egy kicsit, és vennék egy Toyota GT 86-ost, másodiknak egy Nissan 350 Z-t.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.