Első autónak Octaviát?

2020.12.25. 13:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!

Első autómat szeretném megvenni és a kiszemeltem egy Skoda Octavia. Mivel első autóm szeretnék jól és megfontoltan dönteni, viszont nem tudom, hogy mennyire reálisak az elvárásaim a kerethez képest.

Az évjáratot tekintve valamilyen 2009-10 környéki autót keresek, legalább 1.6-os motorral, inkább benzineset, de nem az üzemanyag típusa fog visszatartani. A combit inkább kerülném a kinézete miatt, persze ez csak ízlés kérdése úgy gondolom. Legfőképp városban használnám és havonta egyszer egy nagyobb autópályás távra is elvinném. Legalább 5 évre szeretnék előre tervezni, addig szeretném ha megbízhatóan szolgálna. A keret amit rászánok 2 millió. Szerinted mennyire reálisak az elvárásaim a kerethez képest? Illetve mennyivel kellene kipótolni ha egy 1.9-es motort keresek?

Válaszodat előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!


Ha a benzines modell mellett dönt, ne TSI-t vegyél, kizárólag az 1,6-os 102 lovas motorral szerelteket, ezek számítanak a legmegbízhatóbbnak. Nem kell többet költenie a dízelre, az utóbbi néhány évben megfordult a trend, és a benzines autók lettek a drágábbak. Az általad megadott kétmilliós keretből lehet venni tényleg jót. Itt találhatod az aktuális kínálatot 1.6-os benzines Octaviákból., itt pedig az 1.9-es dízeleket. Ha nem értesz az autókhoz, kérj helyszíni állapot felmérést vagy vidd el szervizbe.

Octavia16mpi 02

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.