Ételkiszállításhoz milyen autó célszerű?

2021.02.01. 15:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Budaörsön és környékén szállítunk ki ételt. Eddig saját autóval ment a kiszállítás, de most felmerült, hogy szükség lenne egy autóra, ami csak ezzel foglalkozik. A kérdésem az lenne, hogy ön szerint mik lennének a jó lehetőségek, és milyen szempontok alapján tudnánk dönteni. Új és használt autó is lehetne, illetve gondolkodhatunk elektromos verzióban is.

Köszönöm válaszát, üdvözlettel, Roland

Kedves Roland!


Én nem gondolkodnék új vagy drága használt autóban, mert felesleges lenne erre a munkára lerúgni. Tudni kellene, hogy mennyit mennek egy nap, mert ez nagymértékben befolyásolja a döntést. Elektromos autóval általában 100-120 kilométer simán megoldható, természetesen típustól és akkumulátortól függően.

IMG 3865

A futárok jellemzően alacsony értékű, és alacsony fenntartású autókkal dolgoznak, mert az ehhez hasonló munkáknál lelakódik az autó. Sokan kedvelik a Citroen Saxo, Peugeot 106 1.5-ös dízel változatát, mert gázolaj párán elmegy, és nem megy tönkre. A Suzuki Swift szintén népszerű erre a munkára a megbízhatósága és ára miatt. Én egy kis francia dízelt vennék erre a munkára, a hátsó üléseket kivenném, vagy eleve ilyen kisteherautót keresnék.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.