Magas felépítésű, kis fogyasztású, igénytelen olcsón. Van?

2021.02.14. 07:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,

Nem könnyű kérdéssel fordulnék önhöz.

Olyan helyre kötöztem, ahol elég rossz az út (van földutas rész is), így a kis megbízható Corollámnak kicsit nehéz a terep, így váltanom kéne.

Mivel nem egy tükörsima Hermann Tilke pálya mellett vettem házat, így fontos lenne, hogy az utód, magas építésű legyen. (nem 4WD)

A Corollában megszokott megbízhatóság továbbra is fontos szempont. Ezenkívül szeretném, ha alacsony lenne a fogyasztása, így a dízelek felé kacsingatok. Ezenkívül minden(az ár kivételével) más mindegy. Mekkora, milyen gyártmány, lenézik-e...stb. Többnyire egyedül utazok vele, de jó sokat.

A keret nem sok, 500 000-700 000 körül. A Corollám is 23 éves, de nekem simán hozta azt, amit egy 4-5 milliós új autó hozna.

Nekem elsőre Kangoo ugrott be, de nem tudom melyik motorral felelne meg a fenti feltételeknek. Szívesen meghallgatnék más alternatívát is.

Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Tamás

Kedves Tamás!


Ha a Kangoo megfelelő magasságban, akkor számításba jöhet a Citroen Berlingo, Peugeot Partner is. Renault-ból benzines vennék inkább, az 1.5 dci-nek ezt az első változatát kerülném, mert ha letérdel benne a befecskendező rendszer, az nagyon fájdalmas tud lenni. Ha mindenáron dízelt venne, akkor a Citroen, Peugeot páros régi szívó dízeleit választanám, a világból kimennek. Ezeknél a hátsó futóműre kell figyelni.

IMG 7170

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.