Seat Ibiza vagy VW Polo?

2021.02.19. 13:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Szeretnék egy megbízható autót venni. Sajnos valahogy nem volt szerencsém az utóbbi időben a használt autókkal. A mérete, ára és minden paramétert figyelembe véve a Seat Ibiza (2015 évjárat, 1,2 motor) és a VW Polo (2014 évjárat, 1,2 motor) között meditálok. A Seatokat nem igazán ismerem, ezért szeretném kérni a segítséged, melyikre tennéd le inkább a voksodat?

Köszönöm előre is válaszod.

Egy tanácstalan vásárló

Kedves Kérdező!


A két motor teljesen ugyanaz. A VW csoport egy óriási Lego, ugyanazok a motorok vannak az Audiban, Seatban, Skodában, Volkswagenben. De nemcsak a motorok, hanem váltó, elektronikai alkatrészek, padlólemez, futómű stb. is szinte megegyezik a hasonló méretű modellekben. A két motor között a motortakaró burkolaton lévő jel a különbség.

DSC 1936

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.