Agglomerációból dízel vagy benzines?

2021.03.26. 09:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autóvásárlás előtt állók. Minden nap az agglomerációból járunk be dolgozni nagyjából napi 70 km. A kiszemelt autó az Opel Insignia B. Kérdésem hogy 2.0 cdti vagy inkább 1.5 t benzines lenne a jó választás? Szabadidőmben hosszabb távra is használjuk az autót. Egyéb alternatíva ami hasonló méret és kategória is érdekelne.

Köszönettel válaszát előre is.

Mihály

Kedves Mihály!


Az Opelnek ez a kétliteres dízele nem tartozik a legjobban sikerült motorok közé, rengeteget ment tönkre belőlük, sokat cserélt belőle az Opel garanciában is. Az intercooler csöve sokszor kilyukadt, a javítása nem került volna sokba, de egy időben nem is lehetett kapni, annyi ment tönkre egyszerre. Az olajpumpa szívócsövének tömítését időnként cserélni kell, különben elszökik az olajnyomás és a motor csapágyai tönkremennek, esetenként a fészkük is károsodik, onnantól csak a motorcsere segít. Egy bontott motor simán kerülhet akár félmillióba is, annak függvényében, hogy mi van rajta, és az még csak az utánfutón van ennyiért, nem a motortérben. Ez nem minden, érdemes a típussal foglalkozó fórumokat olvasgatni a témában, sok rémes történetet lehet olvasni. Az 1.5-ös motor elég friss, arról még nincs információm.

IMG 0883stc.png

Napi 70 kilométer megtételéhez nem vennék dízel, teljesen felesleges, figyelembe véve a várható szervizköltségeket. Én vennék valami koreai vagy japán autót.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.