Friss jogsihoz mit?

2021.03.31. 13:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

Segítségre lenne szükségem autóvásárlás ügyében.

A kérdés az lenne, hogy a következő feltételek mellett:

-csak benzines

-csak nemet vagy japán

-friss jogsihoz

-ne legyen nagyon kicsi (tehát a Corsa, Yaris vonal kilőve)

-1.2-1.5M forintért

-"anya" autónak használva (szinte kizárólag varosban 2 gyerekkel)

Mit lenne érdemes venni?

A családi kocsi egy S6 Avant, ez valóban nem "ideális" kezdőnek (meg varosban nincs elég sűrűn benzinkút a V10hez), ezert gondoltuk, hogy mindenképpen kell második autó. Amiken én gondolkoztam, Golf Plus, Prius, Corolla, C-Max, Civic. De nem tudom, hogy ezekkel mennyire lehet "belenyúlni" a dolgokba, vagy mi olyan alternatíva van, ami felett átsiklottam.

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!

Marci

Kedves Marci!


Az ön által felsoroltak mind jók lehetnek, de nem mindegy melyik motorral. Golf Plus-ból az 1.6-os benzinessel venném, a kis turbósokat nem erőltetném, sokkal kevesebb meghibásodási lehetőséget rejt a sima szívó.

1018127

A Prius a városba való felhasználásra ideális, erre van kitalálva, de ha el kell vele menni külföldre, az sem baj. Semmit nem eszik, nem szokott elromlani, a klímahűtő és a vízhűtő közti részt ki kell takarítani, mert elkoszolódik. Sokan félnek az akkumulátor csomag cseréjétől, de ez cellánként néhány tízezer forintból javítható.


A Corlolla szintén nagyon megbízható, nem véletlenül lett legendás ez a típus. A C-Max a Golf Plushoz hasonló felépítésű, ebből is az 1.6-os motorral szerelt változatot venném, a 101 lóerős még nem változó szelepvezérlésű, ez kevesebb hiba lehetőséget jelent, de a változó szelepvezérlésűek is jók.

IMG 7048

Ebben az árkategóriában ér össze a busz Civic és az ufo Civic ára. Busz Civic-ből a kínálat tetejét lehet megkapni 1.1-1.3-ért. ufo Civic-ből az alját. Busz Civic-ből az 1.6-ost venném elsősorban, ufóból az 1.8-ast. Azért választanám elsősorban a nagyobb teljesítményűeket, mert ezeknek elég a teljesítménye az autópályás haladáshoz, de szinte ugyanannyit fogyasztanak mint a kisebbek.


A legideálisabb a Prius lenne, de friss jogsisként a Civic-et venném manuális váltóval, hogy ne szokjak el a váltástól.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.