Sportbacket mindenáron, de melyiket?

2021.06.10. 16:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztel Becsületesnepper!

Alkalmanként szállítok közepes méretű csomagokat, azért mindenképpen ferdehátút keresek, ezen belül a sportback típus tetszik. Kettő típusra szűkült a választási kör: Audit A5 (2016 utáni) 2 literes benzines vagy Skoda Superb (2017-es).

A keret kb. 6 millió. A kettő közül melyiket érdemesebb választani, és milyen motorral járnék a legjobban?

Köszönöm szépen a sok hasznos tanácsot, amit eddig is osztott, és aminek segítségével választottam legutóbbi két autómat (Audi A3 és Octavia 2-es).

Üdv, Norbi

Kedves Norbi!


Örülök, hogy tudtam segíteni. A Superbnél nagyobb autó nem nagyon van, belül is nagyon tágas, a csomagtartója is óriási, és egy elég jól összerakott autó. A VW konszern gyártási stratégiája miatt ugyanazokból az alkatrészekből rakják össze mindkettőt, tehát motor, váltó ugyanaz mindben, a helykínálat a Superb felé billenti a mérleg nyelvét. Motorok közül a legjobb a 2,0 dízel, de írta, hogy benzinest szeretne. Ha a benzinesek közül kell választani, akkor az 1,8 TSI-t engedje el, a 2,0 TSI már sokkal jobb.

DSC09890

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.