Benzines kompaktot vennék, mit adnak 3 milláért?

2022.04.17. 14:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves István!

Autóvásárlás előtt állok, két típust néztem ki, mindkettőből 6-8 éves, 5 ajtós verzióban gondolkodom: Opel Astra 1,4T vagy 1,6T benzines motorral, illetve Ford Focus III 1,6 vagy 2,0 benzines motorral. A keret kb. 3 millió forint, plusz a vásárlás utáni szükséges kiadások. Mindkét autóról hallottam jót is, rosszat is, mindkettőnek vannak olyan elemei, amibe kicsit beleszerettem, mint például az AGR ülés vagy a szuper futómű. Szabad automatában gondolkodni vagy inkább a kézi váltó? Melyik milyen rejtett csapdát tartogathat? Van helyettük más opció?

Üdvözlettel: Pali

Kedves Pali!

Astrából is és a Focusból is elsősorban a szívó változatot venném, kevesebb a lehetséges probléma. Minél több extra dolog van egy autóban, annál több a hibalehetőség is, mert egy autónál csak a két rendszám közti rész tud elromlani. Ha van benne automata váltó, akkor az egy drága hiba lehet, ha kézi váltó van benne, az kisebb eséllyel tud elromlani, ha van turbó, az egyszer tönkre fog menni. Az én szívemhez közelebb áll a Focus, szerintem jobb autó, de az Opelről sem beszélném le.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.