Milyen autót vegyek, ha két év múlva el is adom?

2022.08.20. 16:26

Marci vagyok, autókereskedő. Évente sok száz darabot adok el és személyes benyomások, tapasztalatok alapján alkotok véleményt. Amit mondok nem szentírás, mert egy autó minősége elsősorban a gazdáján múlik, és mindig vannak kivételek.

Kedves Nepperűző!

Hamarosan gyermekünk születik, és feleségemnek szeretnék autót venni - viszont elakadtam.

Paraméterek:

- a keret max. 10M, de 8M-nak örülök

- kis/közepes méret elég (2. autó egy Ioniq 5 mellé)

- 5 ajtós, esetleg kombi, hogy jól pakolható legyen

- automata váltó előny

- benzines / hibrid

Eddig 2-3 éves Kia Ceed, Toyota Corolla vagy Hyundai Ioniq jött szembe a hahun. 1,5-2 évig fogjuk használni, utána visszakapja a cégautóját, ezért olyat keresek, aminek minimális az értékvesztése. Tovább bonyolítja az ügyet, hogy nem tudom eldönteni, hogy szeptember-március időszakban mikor vegyük meg az autót (ősszel szül a feleségem, de a mostani cégautót márciusig használhatja). Az infláció, autóhiány miatt lehet, hogy érdemes megvenni ősszel az autót?

Kérlek segítsetek. Köszönöm,

Bálint

Kedves Bálint,

Értékvesztéssel mostanság felesleges kalkulálni, hiszen bármit is vesz, az többet fog érni a következő egy-két évben, de kevesebbet nem, az szinte biztos. A Toyota a használt autók aranya, legalábbis befektetési oldalról nézve mindenképp. Én egy újszerű, hibrid Corollára (vagy bármilyen más Toyotára) szavaznék, hiszen azt bármikor el tudja majd adni és a fenntartása is minimális lesz a következő egy-két évben.

DSC03086

Minél később veszi meg, annál többe fog kerülni, és annál kisebb lesz a választék is, szóval én igyekeznék a vásárlással!

Üdvözlettel:

Balló Marci

Kövesd Marcit a Facebookon!

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.