Alfa Romeo vs. Selenia

2006.04.30. 19:40

Okozhat-e problémát az, hogy az autóba azonos típusú, de más márkájú olajat töltök?

Kedves Olajdoki!

Tudomásom szerint az Alfa Rómeó gyár (vagy a kereskedők?) a Selenia márkajelzésű motorolajokat ajánlja a kocsijaihoz. Mivel ezek a motorok az átlagosnál pörgősebbek, érzékenyebbek lehetnek az olaj minőségére. Okozhat-e problémát az, hogy az autóba azonos típusú, de más márkájú olajat (pl: Castrol, Vavoline, Total) töltök? Egyáltalán van -e jelentősége a márkának azonos motorolajtípus esetén?

Köszönöm:

Bálintgazda

Kedves Bálintgazda!

Ha nemcsak a viszkozitásra, hanem a gyár által megkívánt teljesítményszintre is figyelemmel vagy, semmi gond nem lehet. Ezt az API Sx rövidítés rejti, az x helyén lévő betűnek egyeznie kell, vagy az ábécében hátrébb található betűjelű is betölthető. Ha pl. a gyár API SJ-t ír elő, a nagyobb teljesítményszintű API SL használható. A nagy márkákat fenntartás nélkül használhatod.

Üdv:

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.