Mix öt különböző olajból

2006.04.30. 20:05

A családban 4 autó is van, cserénél mindig marad 3/4-1 liter, valamennyi 10W-40. Összeönthetők és felhasználhók, vagy káros hatással lenne?

Kedves Olajdoki!

A csaladban 4 auto is van, a szokasos 10.000-es olajcsereket magam csinalom. A cserenel mindig marad a kannaban 3/4-1 liternyi olaj, ami egy ev alatt kitesz egy ujabb 4,5 liternyi mennyiseget. Mit tehetek a maradekkal? Nincs 2 eves, igy elvileg gyari minosegu, de mar kb 5 markajelu (mind neves gyarto) gyult ossze, valamennyi 10W40, On szerint ezek osszeonthetok, es a legkevesbe erzekeny autoban felhasznalhato, vagy kialakulna valamilyen karos eredmeny? Hab, stb?

Köszönöm:

Florian

Kedves Flórián!

Hát, kedves Flórián... Határozottan érdekes kísérlet ötféle olajból mixelni. Én is kíváncsi lennék a válaszra. De jó fej vagyok, és nem akarom a motorod rovására megtudni az eredményt.

Viszont: ha már négy autó van, amibe ráadásul azonos viszkozitásút használsz, nem lenne egyszerűbb egyformát venni, esetleg nagyobb tételben? Szerintem nézd meg, melyikből maradt a legtöbb, és állj át arra, a többit pedig add le a fáradt olajjal. Tárold fagymentes helyen, jól lezárva.

Üdv:

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.