1,4-es Fiestába 5W-30

2006.07.24. 20:14

A dobozára sem volt ráírva dízelekhez tartozó Cx teljesítményszintre vonatkozóan semmi

Kedves Olajdoki!

Nemrégiben már kérdeztem Fiesta 1,4 TDCi olajcserével kapcsolatban és köszönöm is ezúton a válaszát.Azóta közben kiválasztottam egy jónak látszó olajat az olajshop.hu-n ,ez pedig a Liqui Moly LEICHTLAUF SPECIAL SAE 5W30-asa lenne.Magas szintű ,HC-Synthese technologia ...stb . Teljesíti a Ford jóváhagyásit(WSS-M2C-912/A-913/A-..913/B) az ACEA:A1-02,B1-02,A5-02-t.Az API SL teljesítmény szintet is, de nem találok utalást a dízelekhez tartozó Cx teljesítményszintre vonatkozóan, ami miatt a tanácsát kérem.A dobozára sem volt ráírva erre vonatkozólag semmi sem !

Ennek ellenére használhatom az 1,4 -es TDCI FIestámba biztonsággal ezt az olajat ? Vagy csakis kizárólag benzin üzemű motorokhoz ajánlott ez az olaj ?

Köszönöm:

Attila

Kedves Levélíró!

Az olaj pontosan a motorhoz való. Valószínűleg meg akarták spórolni a SAE dízel teljesítményszint-minősítést, ugyanakkor az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) ott szerepel a B1-02-es minősítése.

Tehát kis dízelmotorokhoz is megfelelő. Hogy még nagyobb legyen a bizonyosság: a Fordnál a WSS-M2C-913B minősítés utal arra, hogy az olaj használható az 1,4 TDCI-ben. Úgyhogy hajrá! Mehet bele!

Üdv:

Olajdoki