2006.07.24. 20:18

Tudni, hogy a GM melyik beszállítótól veszi? Opelbe félszintetikus 10W-40-es olaj mehet?

Kedves Olajdoki!

Van-e bármilyen ellenvetése az Opel (újabban GM) 10W-40 rész-szintetikus olaj ellen? Tudni-e, hogy a GM melyik beszállítótól veszi? Delphi-ről hallottam. Miért kedvezőbb jóval az ára az ismert márkás olajokhoz képest?

Ha alkalmazzák Oopelokban gyári olajként, akkor miért ne lehetne más (konkrétan Renault Scenic 2002 1.6 16V) motorban is használni, mivel a teljesítményszintje és viszkozitása egyébként megfelelő.

Köszönöm:

Lugosi Miklós

Kedves Miklós!

Nincs ellenvetésem. Az autósokat - akik számára az olaj valami misztikus dolog - eléggé megijesztik a "gyári ajánlások". Meggyőződésem, hogy ebben az olajban sincs semmi olyan adalék, amely felismerné, hogy márkaidegen motorban kering. Bevallom, nem tudom, melyik cégtől veszi a GM az olajait. A Delphi logikus lenne, de azt sem tartom kizártnak, hogy több beszállítót használ, vagy aszerint váltogatja azokat, hogy épp ki ad jobb ajánlatot.

Egy a lényeg: a flakon és a főbb paraméterek ugyanazok. És nem feledkeznek meg még egy dologról, a profitról. Úgyhogy nem hinném, hogy az olajaik többet érnek annál, mint amennyibe kerülnek.

Üdv:

Olajdoki