Megane motorolaja

2006.08.26. 13:59

85 ezer km van benne, 15 ezer km-enként cseréltetem az olajat. Ahol most cserélték, azt mondták, hogy Shell Diesel Ultra 5W-40-ese felesleges bele, túl jó

Kedves Olajdoki!

Tanácsodat kérném. Van egy Renault Megane 1.9dci 105LE 3 éves autóm. 85 ezer km van benne, és kb 80/20 arányban inkább autópályán, országúton járok vele, hosszútávon. (300-700km) Normál körülmények között nem full padlógázon. Eddig egy márkaszervizbe vittem 15e km-ént cseréltettem olajat, és Shell Helix Diesel Ultra (5W40) olajat használtak a cserénél. Most úgy adódott hogy egy másik márkaszerviz végezte a cserét és ők Mol 10W40 lényegesen olcsóbb olajat cseréltek. Kérdésemre azt mondták a shell fölöslegesen jó, (de lecserélik ha kérem), míg a másik szerviz szerint a Mol nem elég jó.

Nem tudom kinek van igaza. Számít a pénz, de nem ezen szeretnék sporólni. Ha segítenél eldönteni, hogy kinek van igaza azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel:

Tomi

Kedves Tomi!

Érdekes, hogy viszonylag kevés a kérdés a Mol olajaival kapcsolatban, pedig ők is gyártanak "elég jót". Sajnos, a gyártmányskálán belül nem lőtted be a felhasznált olajat, így nehéz róla nyilatkozni, ugyanis a cég többfélét gyárt a jelölt viszkoztással. Talán nem ártott volna, ha inkább 5W-, netán 0W- kezdetűt tesznek bele, bár hosszabb utakon járva ennek nincs olyan nagy jelentősége.

Mivel tudtommal a 15 ezres periódus amúgy is a fele a gyári előírásnak, ne nagyon törd a fejed korábbi cserén, maximum tényleg ne járj padlógázon jéghideg motorral - de ezt amúgy sem illik egy turbódízelnél.

Üdv:

Olajdoki