97-es Swiftemet 5W-40-es olajjal használom

2007.01.10. 19:47
A Castrol olajait hamisíthatják?

Kedves Olajdoki!

Van egy 1997-es évjáratu suzuki swiftem! 5 és fél éve van nálam,én azóta Castrol TXT Softec 5w40 olajjal használom! Jelenleg 42000 km van benne. Elötte, 15w40-es Castrol GTX-es felírat volt az olajmatricán! Kedves ismerőseim szerint "zabálni" fogja az olajat! Ennek ellenére,nem hajlandó e produktumra,pedig néha le is szokott tiltani a lelkem! No ezért a bogár beleszállt a fülembe! Maradhat,vagy tegyek bele 10w40-es Magnatecet?? Hallottam még,Castrol hamisításról is,van ennek valami alpja?

Köszönöm:

Szilárd

Kedves Szilárd!

Ha nem eszi az olajat, akkor maradhat nyugodtan a SAE 5W-40 viszkozitású, ha majd egyszer elkezdené csipegetni, akkor érdemes lesz elgondolkodni a cserén, SAE 10W-40-re váltani.

A Castrol-hamisításáról szóló pletykákról: Ha egy gyártónak kiváló minőségű, közkedvelt termékei vannak, akkor előbb-utóbb egyesek a termék hírnevét kihasználva akár más minőségű vagy más piacra szánt termékeket kezdhetnek el értékesíteni. Ha biztosra akarsz menni, győződj meg róla, hogy a Castrol Hungaria hivatalos partnerétől vásárolod az olajat, és a származást ellenőrizd a flakonon is!

Üdv:

Olajdoki