1,9-es TDI Golf IV-esbe motorolaj

2007.01.19. 18:14
Nagyobb turbó és mechanikus adagoló van rajta

Kedves Olajdoki!

Milyen olajat öncsek az 1.9 TDI be ami Golf 4 be volt 110 LE-s gyárilag! Most egy Golf 3 ba van és nagyobb a teljesítménye mert nagyobb a turbó (GT20) mechanikus adagoló van rajta stb...!! Tehát jobban van terhelve a motor !!Ráadásul én nem vagyok egy kiméletes fajta !!! A bemelegítési periódus az nálam szertartásszerü : 2-4 perc járatás aztán elindulás óvatos kettesfokozat majd 1 km 1200 as fordulaton majd ki a főutra és óvatosan felváltogatok 5 ig 1600-as fordulaton még az olaj be nem áll a szokott hőmérsékletre aztán lassan felhuzatom kb 3000 re onnantól pedig nagyrészt padlón járok !!!! Ezért szeretném a tanácsodat kérni hogy melyik az az olaj ami jobb lenne számomra ???? Jobb lenne ha télen más olajat használnék?? Ha igen akkor milyen legyen a téli és a nyári??? Ha van valami helytelen a melegítéssel kapcsolatban légyszíves szoljj!

Az is érdekelne hogy milyen váltóolajat használjak? Tegyek hozzá adalékokat pl Metabond???

Köszönöm:

Ádám

Kedves Ádám!

Tartsd meg a jó szokásodat, értem ez alatt a hidegindítási szertartást, amivel az autódnak nagyon jót teszel.
Az autódba használj SAE 5W-30, esetleg 5W-40 viszkozitású olajat, ACEA B3 minősítéssel. Mindkettő tökéletesen ellátja a feladatát télen, nyáron, így tarthatod az időjárástól független olajcsere-periódust.

Váltóolajnak szintetikus, SAE 75W-90 viszkozitású, API GL-5 minőségűt javaslok, mindenféle kence, adalék, extra síkosító nélkül. Az olajban minden adalék benne van, amire szüksége van egy váltónak a hosszú távú, biztonságos működéshez.

Üdv:

Olajdoki