Panda multijetbe Mobilt tettek

2007.01.25. 16:54
Én a Seleniához ragaszkodok

Kedves Olajdoki!

Van egy fiat panda multijet tipusu autom az 1 éves szervizen olajcserére mobil tipusu olajat akartak beletenni. indok: az nem feketedik be olyan gyorsan. (de akkor nem lebegteti a kormot vagy nem?) én ragaszkodtam a selenia -hoz (5w-40) remélem jol döntöttem esetleg más márka kellene (castrol) de pontosan melyik márka ,tipus. esetleg 0w-30 az autot főleg rövid utakra használom. sok hideginditással fűszerezve.

Köszönöm:

Olivér

Kedves Olivér!

Valóban a motorolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy magában tartja a szennyeződéseket, mint a korom, és nem hagyja lerakódni a motor legkülönfélébb alkatrészeire, amivel a motorolaj érintkezik. A szervizekben sajnos találkozhatunk "hozzáértőkkel" akik bármilyen eszközzel rá akarják bírni az ügyfelet a saját gazdasági érdeküket jobban szolgáló termék megvásárlására.

A Mobil semmivel nem rosszabb vagy jobb olaj, mint a Castrol, Selénia vagy Total, ha az adott kenési feladathoz optimálisat választunk. A Fiat SAE 5W-40 viszkozitású, ACEA B4 minőséget ír elő az 1.3 Multijet motorokhoz, így ideálisnak mondható a választásod. Nem javaslom a SAE 0W-30 viszkozitást, ahogy a gyár sem.

Üdv:

Olajdoki