Golf III olajfogyása

2007.01.26. 15:28
2500 km után 0,5 litert töltöttem utána

Kedves Olajdoki!

A kérdésem a következő lenne.Két hónapja vettem egy 1.6 Golf III GT-t,kb 2500km megtétele után az olajszint a minimum alá csökkent.Utántöltöttem, 0.5l kellett bele.Ez mennyire normális?Az utolsó olajcsere ideje kérdéses.

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Hát, erre ezt kell mondanom, hogy mérsékleten normális. Elvégre egy minimum nyolc éves autó, tehát nem új. Ami az olajfogyást illeti, tegyük föl, hogy az eladás időpontjában töltötték fel maximumig. Így a legrosszabb esetben úgy 1 litert ehetett meg 2500-on, tehát ezrenként 4 decit. (Persze lehet, hogy nem, és már rég elfelejtették kicserélni.)

Azt javaslom, ha nem lehet megtudni a régi tulajtól, mikor is cserélt, indítson egy olaj- és szűrőcserével. 5W-40 esetleg 10W-40-es, rész-szintetikus olaj jó lesz (a 4 literes flakonban marad majd pár deci, normálisan egyébként 15 ezer a csere). Aztán majd meglátja a realitásokat, de az előbb feltételezett legrosszabb esetben azért érdemes elvinni szerelőhöz, hogy megnézze, mi okozza. Lehet, hogy egy gyűrűzéssel javítható a helyzet.

Üdv:

Olajdoki