Elfolyt a kereskedésben vett Laguna olaja

2007.01.26. 15:28
Másnap kis folt volt alatta, utána menet közben mind elfolyt

Kedves Olajdoki!

A napokban vettünk egy 2002-es Renault Laguna 1.9 dci motoros autót egy kereskedésbol. Miután hazamentünk vele másnap a helyen ahol parkolt egy k.b. 50 forintos nagyságú olajfolt volt alatta, másnapra viszont menet közben elfolyt az összes olaj ezér trélerrel elvitték a szervizbe ahol azt mondták, hogy az olaj nyomás szabályzó ragadt le ezért azt kicserélték, gondolom az olajjal és a szurovel eggyütt. a kérdésem a z lenne, hogy ezek után miért csöpöghet még minidig az olaj belole és mi lenne a teendö ezzel a problémával?

Köszönöm:

Sz. Cs.

Kedves Sz. Cs.!

Soha nem tesz jót az ember idegállapotának, ha a motorból csöpög az olaj, főleg akkor rendkívül nyugtalanító, ha éppen most jött szervizről az autó. Mivel nem új a kocsi, azt javaslom, hogy kicsit szorosabb kapcsolatot ápolva a szerelőddel vizsgáltasd át az egész autót (fékbetétek, féktárcsák, szíjak stb.), és természetesen mutass rá arra a pontra, ahol továbbra is csöppen az olaj, mivel ez nem normális egy Renault-nál sem.

Találgathatnék, hogy hol folyik el az olaj, ám ez nem oldaná meg a problémádat, így marad a szerviz, és a minél elobbi teljes karbantartás.

Üdv:

Olajdoki