90-es Acura Integra automata váltója

2007.01.29. 17:01
Két perc után érzékeli, hogy P-ben van

Kedves Olajdoki!

1990-es évjáratú Honda Acura Integra típusú automataváltóval kapcsolatos a kérdésem. Ez az autó nagyjából azonos a Honda Accorddal. Amikor vettem, minden probléma nélkül tudtam kivenni az indítókulcsot a váltó P állásában. Olajcserék után, hidegebb idoben azóta jelentkezik az a probléma, hogy leállás után, még ha már teljesen üzemmeleg is a motor, kb 2 perc után érzékeli a váltó, hogy P állásban van, akkor gyullad ki a visszajelzo lámpa, és csak akkor veheto ki az indítókulcs. Nyilván az olaj viszkozitásásval van probléma, milyen olaj szükséges bele?

Köszönöm:

Mihó József

Kedves József!

A probléma vélhetően nem az automata váltó olaj lecserélésével orvosolható, hiszen - bár nem írta meg, hogy milyen olajat töltöttek bele - egy sima ATF Dexron II-D minoségű váltóolaj is tökéletesen megfelel a célra.

Valószínűleg az olajnyomás-érzékelő körül kell keresni a problémát, akár szenzoros, akár gombával van megoldva, hiszen a kulcskivételt ezek szabályozhatják. Vigye el egy automata váltóval is foglalkozó szervizbe, és valószínűleg hamar megoldják a problémáját.

Üdv:

Olajdoki