A1-es 5W-30-as olaj 1,2-es Wagon R+-ba

2007.01.29. 17:02
Jó lesz? Esetleg térjek át másra?

Kedves Olajdoki!

Suzuki Wagon R+ 1.2 16V autóm van(1998-as) 80 ezer km. (Motor: K12A) Gyárilag a 10W-30 olajat preferálja a gépkönyv, de ilyet nem lehet kapni. Csereperiódus 10 000 km. Most Castrol performance A1 5W-30 olaj van benne. Kérdésem, hogy ez jó-e bele, ill. egész évben használható-e (én egész évben ezt használtam)? Lévén, hogy ACEA A1 minosítésu, könnyufutású, nem túl "vékony"-e? Az Aral honlapján is van olyan Aral olaj ami A1-es és ajánlják ehhez az autóhoz. Olajfogyasztása "0" az autónak. Egy autószerelo azt mondta, hogy jó, és nyugodtan mehetek vele 15 000 km-t is!

Ön milyen Castrolt vagy Mobilt ajánlana hozzá? Ön szerint az internetes olaj áruházakban „eredeti” olajat árulnak, mert egyes esetekben 30-50%-al is olcsóbb a bolti árnál??? Lehet ez valódi?

Köszönöm:

Wagonos

Kedves Wagonos!

Az említett motorolaj SAE 5W-30 viszkozitással tökéletesen megfelel az autója számára, főleg, hogy nem fogyasztja, és az égvilágon semmi probléma nincs vele. Csak akkor lesz érdemes áttérni a SAE 5W-40 viszkozitású, ACEA A3 minőségű olajra, ha már kezdi eszegetni.

Az internetes olajáruházakban (amelyeket ismerek) valódi, igazi, eredeti olajat árulnak. Az árak közötti eltérés a kereskedelmi csatornák sokszínűségébol adódik. Igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon ritkán lehet találkozni hamisított olajokkal is, bár ezt csak a gyakorlott szemű olajos kereskedők tudják kiszúrni a flakonokon lévő apró különbségekből. Bár a kóklerek helyében, ha én hamisítottat árulnék, jó drágán adnám, és senki sem gyanakodna....

Üdv:

Olajdoki