Passat PDTdi-be motorolaj

2007.01.30. 21:07
Castrol Longlife II vagy III?

Kedves Olajdoki!

Egy 130 lovas passat (2004)pdtdi motorja olajcseréhez érkezett. Gyárilag Castrol Longlife II (0W-30) olajat raktak bele, de az eladó azt mondta, hogy ez már megszunt és a Longlife III-at raknának bele, de az 5W-30 -as minosítésu. Az autó 30000 km alatt 1 l olajat evett meg, ami ilyen futásteljesítmény mellett nem számottevo, ráadásul foleg autópályán futott. Utánna néztem alkatrészkereskedésben ott kapható a Longlife II. A kérdés, hogy most akkor melyiket válasszam?

Köszönöm:

Kiss Péter

Kedves Péter!

A Castrol Longlife III 5W-30 egy újabb fejlesztésű motorolaj, mondhatnánk úgy is, hogy a Longlife II utódja. A VW 507.00 (Longlife III) a legkorszerűbb, hosszított csereperiódusú Diesel-motorok szabványa, és tartalmazza az eloző VW-előírásokat is. A VW 507.00 minősítésű olajat csak a V10 TDI-be nem ajánlják, minden egyéb Diesel-motorba tölthető, így a te autódba is tökéletesen megfelel.

Még egy meggondolandó: bármilyen furcsa, de az olajtársaságok zöménél az új Longlife III olaj nagyságrendekkel olcsóbb, mint az elődje. Érdekes, de így van.

Üdv:

Olajdoki