2002-es Swiftbe Aral helyett Castrolt tettem

2007.03.23. 15:09

Szebb lett a hangja

Kedves Olajdoki!

Van egy 2002-es 8 szelepes 69 Lóerős Suzukim 79 ezer kilométerrel. 21 ezer kilométerrel vettem, azóta 13-14 ezer kilométerenként cseréltem benne olajat és szűrőt. Eddig Aral Blue Tronic 10W-40-et használtam, majd most legutóbb Castrol Magnatec 10W-40-es olajat választottam. Mi a véleményed erről az olajról? Az autó hangja szerintem szebb lett, de kíváncsi lennék a véleményedre.

Köszönöm:

Péter

Kedves Péter!

Ne várd tőlem, hogy bármelyik olajtársaság kenőanyagától hanyatt essek, és oldalakon át dicsérjem, miközben a rajongók hálakönnyeket morzsolgatnak a szemük sarkában.

Az olvasatomban a két említett kenőanyag között a világon semmilyen különbség nincsen átlagember (mint én) füle számára. Kémiailag és marketingszempontból más a helyzet. Összetétele, adaléktechnológiája mindkét olajnak egyedi, és titkos, így óhatatlanul különböznek egymástól. (Cserekor persze azt hallod, mi a különbség az elhasznált Aral és a friss Castrol között) Marketingben pedig a Castrol fényévekkel az Aral előtt jár, főleg azóta, hogy a cégegyesítés után (BP-Castrol-Aral) az Aral számkivetett kistestvérként sorvadozik egész Kelet Európában. Hát ennyi a diplomatikus véleményem.

Üdv:

Olajdoki