GM olaj hazavágta a motort

2007.03.25. 19:19

Olajszivattyút és főtengelycsapágyakat kellett cserélni

Kedves Olajdoki!

Csak tájékoztatásképpen írom a következőt: a párom '95-ös Opel Corsa 1.4i típusú autójába egyszer beletettünk 10W40 GM félszintetikus motorolajat (előtte BP volt benne általában). A motor sokat futott, de nem kopott, legalábbis a futásteljesítménynél lényegesen jobb állapotban van a motor. Illetve volt. A GM motorolaj 500 km alatt úgy hazavágta a motort, hogy olajszivattyút és főtengelycsapágyakat kellett cserélni. A gyűrűzést is mondták, ám nem volt rá keret. A költségek egy részét az üzlet, ahol vásároltuk az olajat, átvállalta mindenféle teketória nélkül. Szerencsére. Egyébként no comment a minőségéhez.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a kis megjegyzésemet!

Földvári Tamás

Kedves Tamás!

Éppen ilyen esetek miatt írom, hogy bizonytalan a minősége az Opel olajnak, hiszen a könnyű pénz reményében több mint kétes eredetű beszerzési forrásokból ömlik be az országba a hamisított, gyakran csak egyfokozatú, egyszerű adalékolású ásványi olaj GM lógó alatt az országba.

Azt nem tehetem, hogy kategorikusan eltiltsak bárkit is, hiszen ez a fórum nem erről szól, de garantáltan senkinek nem fogom ajánlani az üzeneteim végén felsorolt olajtársaságok olajai között.

Köszönöm a hasznos hozzászólást, remélem más is tanul a károdból.

Üdv:

Olajdoki