1,5-ös Nissan Note olajcsere-bonyodalmai

2007.04.03. 15:47
A szerviz nem vállal garanciát a hozott, megfelelő olajért

Kedves Olajdoki!

érdeklődnék jól döntöttem-é 8hónapos nissan note 1,5 dci 20 000km -es szervizre az elf excellium ldx 5W-40 es olaját akarom az autóba rakni a szervíz castrol vmi félszintetikus 10W-40 es olaja helyett. Normális dolog az ha a szervíz azt mondja, hogy nem vállal felelősséget az áltam vitt , és felhasznált olaj miatt bekövetkezett meghibásodásokra a nissan garancia így nem jár. Járuljak hozzá ahoz, hogy gyengébb motorolajat tegyenek az autóba??

Köszönöm:

Sándor

Kedves Sándor!

Egyrészt igazad van, a világon nincs olyan, hogy garanciát veszt valaki a hozott olaj miatt, ha az minden paraméterében teljesíti az előírt minőségi kritériumot. A Nissan nem túl szigorú, ACEA A3/B4 az általános előírás, viszkozitásban pedig a SAE 5W-30, 5W-40, amiket preferál elsődlegesen.

Az ok, amiért a szerviz ragaszkodik az olajához, tisztán gazdasági, és semmi köze a garanciához. Amit Te viszel, azon nincs haszon, amit Ő ad, azon busásan. Másrészt az olaj, amit javasolnak, szintén megfelel a motorba, csak a viszkozitásban tér el az ideálistól, minőségben tudja az ACEA A3/B4 minőségi szintet. Szerintem a megoldás, hogy a szervizfüzetbe jegyezzék be, hogy hozott olaj, a típusával együtt, mint ahogy ennek gyakorlata van számtalan márkaszervizben.

Ha nem hajlandóak, menj át másik szervizbe.

Üdv:

Olajdoki