Sokat használt 1,6-os Astrába olaj

2007.04.16. 13:49
Az Opel olaj tényleg olyan rossz?

Kedves Olajdoki!

1,6 Twinport Astrámban jelenleg 5W-30-as GM (opel) olaj van, és májusban lesz esedékes a 2. éves szervíz. Tanácsodat szeretném kérni, hogy ugyenezen olajat tetessem-e bele, vagy másik olajat javasolsz? Ha másikat javasolsz, akkor melyiket? Szeretném ha a motor a legjobbat kapná, mert elég sokat megyek vele (25-30000km/év). Valóban annyira rossz lenne ez az olaj? Akkor miért erre cserélik minden márkaszervízben? Illetve milyet tesznek bele eredetileg a gyárban?

Köszönöm:

Dani

Kedves Dani!

Sokat emlegetett téma az Opel olaj, ha visszanézed az üzeneteket, sokat olvashatsz róla. Az Opel olaj egy ideális marketing eszköz, és jó profitszerzési lehetőség a GM kezében. Az ára, mint tudjuk, nem tartozik még a középkategóriába sem, ami sokat elmond arról, hogy mennyi fejlesztés van az olaj mögött. Erre szokták mondani, hogy kompromisszumot köt valaki az olcsóság javára a minőséggel szemben. Sajnos a GM beszerzése sem a kivételes minőségi elvárásokról szól. Emellett még hamísítják is, így aztán végképp kiszámíthatatlan mit vesz az ember Opel márkanév alatt.

A gyári első feltöltés Magyarországon, pl. egy német olajtársaság kenőanyaga, akit nem nevezek meg, mert ez nem a reklám helye. Javaslom, hogy válaszd inkább egy ismert cég olaját, SAE 5W-30 vagy 5W-40 viszkozitásban, amelyik megfelel a GM LL-A-025 előírásnak.

Üdv:

Olajdoki