1,4-es Fabia olajfogyasztása, a motor öblítése

2007.05.04. 14:48

Ez a mennyiség még normális?

Kedves Olajdoki!

Kérdésem a következő.90 000-es olajcserémet Mobil1 supersyn 0w-40 re cseréltem.12 000 km után jelentős olajfogyást észleltem kb:1.5l.Ez normális?Egyébként sehol nem tapasztalok olajszivárgást.Az autó Skoda Fabia 1.4 16v 100Le.Hallottam,hogy olajcserénél az STP-motoröblítővel az olaj leeresztése után, át lehet mosni a rendszert a motor rövid járatásával.Ez nem károsítja a motort?Pontosan mennyi ideig kell a motort járatni?Az olaj megfelelő?Ha nem milyent az ideális? Az olaj leeresztése után pontosan hogyan távolítom el a benne maradt régi olajat ?

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Az autó olajfogyasztása normális, tekintve, hogy 0W-40 viszkozitású kenőanyagot használsz. "Vastagabb" olajokból, mint 5W-40, 10W-40 kevesebbet, vagy egyáltalán nem enne.

A motoröblítők használatára vonatkozó útmutatásokat minden esetben a flakon hátulján lévő magyar nyelvű szöveg tartalmazza. Ha vásárolsz egyet bármelyik márkától, ezt megtalálod rajta.

A régi olajat bármilyen furcsa, a leeresztő csonkon való leengedéssel távolítod el a motortisztító adalékkal együtt. Ami benne marad, az az új olaj szempontjából elhanyagolható.

Javasolom, hogy vidd hivatalos, telephely-engedéllyel, és egyben fáradt olaj tárolására alkalmas helyiséggel rendelkező szervizbe az autót olajcserére, hogy az unokáink ne a mi árokba engedett olajaink által szennyezett vizet igyák majd.

Üdv:

Olajdoki