300 ezer kilométert futott Vectra eszi az olajat

2007.05.04. 14:18

Segíthet valamilyen adalék?

Kedves Olajdoki!

Van egy 300e.km-t futott 2.0i 8V motorral szerelt Opel Vectrám. A gyári GM 10W-40 es olajat használom szerelöm és egyben barátom javaslatára. Külső olajfolyás nincs. A motor csendesen,jól müködik,fogyasztása a gyári körül van,de eszegeti az olajat kb. 0,5-1L/1000km használattól függöen. A kipufogógázon is lehet érezni hogy vmi nem tiszta. Hamarosan vinni kéne zölrkártyára. Motoradalékot,ún. regenerálót a barátom javaslatára nem tettem bele, azt mondta megragadhat a hidrotőke és az nem lesz olcsó mulatság. Most lenne esedékes a 10e.km-kénti olajcsere.

A kérdésem az lenne,hogy tudsz-e olyan motorolajat vagy megbízható adalékot ami csökkenthetné az olajfogyasztást és nem kéne a szelepszárszimeringgel és a gyürükkel bajlódni.

Köszönöm:

József

Kedves József!

A barátod/szerelődnek igaza van abban, hogy nem érdemes adalékokkal kísérletezni. A motortömítő adalékok erős viszkozitás módosítót tartalmaznak, a hatásukra "besűrűsödő" olaj miatt kerülhetnek kellemetlen, megfelelő kenés nélküli helyzetbe a hidrotőkék.

300 000 km után már nem úszod meg anélkül, hogy megbontanák a motort, hacsak nem akarsz két olajcsere között 8-10 liter olajat utánatölteni.

A GM olajról nincs túl jó véleményem, szerintem a piacon kapható azonos kategóriájú márkás olajok többsége minőségben magasan felülmúlja.

Üdv:

Olajdoki