1,4-es Corollába olaj

2007.05.13. 22:52

A Mobil 1 tényleg a legjobb?

Kedves Olajdoki!

milyen olajat ajánl ebbe a típusba: Corolla 1.4 D4D? Szeretném a hosszú biztos üzem reményében "kényeztetni" a motort. Második kérdésem valóban különb-e a Mobil 1 olaj a többitől, vagy ez csak legenda és az azonos előírásokat teljesítő olajak nem különböznek egymástól.

Köszönöm:

K.L.

Kedves K.L.!

Jómagam is azt az olajat javasolom, amit a japán motorfejlesztők az ideálisnak tartanak, azaz a SAE 5W-30 viszkozitású ACEA A3/B4 minőségű szintetikus kenőanyagot. Az ACEA szabványból a B4 dízel előírás vonatkozik az autóra.

A Mobil mérnökei és marketingesei valóban mindent megtesznek, hogy a Mobil 1 termékcsalád legyen a világ legjobb olaja. De a Castrol csapata ugyanezt gondolja a sajátjáról, nem beszélve a Shellről, az Elfről, vagy a német specialistáról, a Fuchs-ról. Szóval mindenki a legjobb olajat gyártja kivétel nélkül, amiről szerte a világon milliók vannak meggyőződve, az adott olajtársaság hívei között. Természetesen vannak tesztek, szigorú vizsgálatok, de ezek eredményei vagy hozzáférhetetlenek egyszerű halandó számára, vagy értelmezhetetlen, nüánsznyi különbségekről szólnak az egyik, vagy másik javára.

Összegezve sok minden a marketingen múlik, mint ahogy számtalan más termék esetén is (mosópor, ruházat, stb.).

Üdv:

Olajdoki