68-as Pannóniába olaj

2007.05.29. 23:06

Szintetikus mehet bele?

Kedves Olajdoki!

Habár nekem nem autóm van, hanem motorom, méghozzá egy Pannónia P10-es, gondoltam írok Önnek, mivel tanácstalan vagyok. A járgány 1968-as évjáratú, kétütemű. Most lett felújítva, hengerfúrás, csapágyak és minden, amit csak el lehet képzelni. A problémám annyi, hogy nem tudom milyen olajat keverjek a benzinbe. Sokan ajánlották az AROL 2T-t, de mivel a technika fejlődött már eleget 1970-hez képest, ezért szintetikus olajon gondolkozok. Van aki azt mondja, a szintetikus olajoktól a motor nem járódik be.Márpedig én szeretném megadni a vasnak a lehető legjobb olajat, szeretetet.

Köszönöm:

Kiss Attila

Kedves Attila!

Ugye nem az eredeti gumikat használod már a motoron. Nem is tudnád, mert már nem gyártanak olyat, és fényéveket fejlődött a gumigyártás, aminek köszönhetően biztonságosabb, és kényelmesebb a motorozás.

Ilyen az olaj is. Ne használj ásványit, hiszen a modern szintetikus olajok magasan felülmúlják az elődeiket minden vizsgált paraméterben, és hosszútávon lényegesen jobb választás. Mi nem járódik be? A motor? El nem tudom képzelni, hogy jut ilyen eszébe valakinek is.

Üdv:

Olajdoki