2005-ös Corollába olaj

2007.05.30. 13:35

A szerviz Toyota olajat ajánl

Kedves Olajdoki!

Van egy 2005-ös 1,6 VVTi Corollánk (az autó elég keveset futott, és többnyire rövidebb utakra használjuk), az éves olajcsere előtt felhívtam a szervizt, hogy milyen költségek várhatók, illetve milyen olajat használnak. Meglepetésemre, Toyota olajra tértek át és elég drágán mérik az 5W-40 est. Gondolom egy ügyes marketingfogásról van szó, hogy az autósok ne hasonlíthassák össze az árakat. Kérlek, javasol valamilyen jó minőségű 5W-40 –es olajat az autóhoz. Elsődleges szempont a jó minőség lenne, mert szeretném, ha az autót még sokáig használhatnám.

Köszönöm:

András

Kedves András!

Eddig még nem találkoztam a "Toyota olajjal", de gondolom valamelyik olajtársaság gyártja ezt is, és csomagolja ilyen flakonba. A Toyota is megszimatolta az üzleti lehetőséget az olajkereskedelemben.
Jó minőségű kenőanyagból van bőven az országban, lévén, hogy a hazánkban kapható szintetikus olajok zömét ugyanaz a 6-8 olajtársaság gyártja, csak más-más címke van a dobozon. Ajánlataim: Total Quartz 9000 5W-40, Esso Ultron 5W-40, Valvoline SynPower 5W-40, Aral HighTronic 5W-40.

Üdv:

Olajdoki