2002-es Peugeot 206-osba olaj

2007.06.25. 19:03

Totalt szeretnék, de milyet?

Kedves Olajdoki!

Van egy 2002-es évjáratú benzines, 8 hengeres Peugeot 206-osom. A kérdés az lenne, hogy milyen kenőanyagot vásároljak? Van egy vállalati Passat-unk, amihez van Castrol többfokozatú motorolaj. A Peugeot a Total-t ajálnlja és én is inkább ezt preferálnám, csak nem tudom h. Totalból melyiket kellene. Vagy esetleg a Castrolt is beleönthetnem? Gyári olaj van benne jelen pillanatban, hacsak a márkaszervízes fiúk nem buheráltak valamit

Köszönöm:

Tamás

Kedves Tamás!

Az óriási baj lenne, ha még mindig a gyári olaj lenne a motorba. 5 éves a járgány. Ha viszont arra gondoltál, hogy a Peugeot saját olaja kerül az autóba olajcserekor, akkor rossz hírem van, mert ilyen olaj nincs. A Peugeot a Total olajtársasággal áll kapcsolatban, és ő szállítja be a kenőanyagokat az első feltöltéshez.

Magyar viszonylatban az autószalon is szerződésben áll valamelyik olajtársasággal, így ha megnézed, hogy milyen világító tábla van a márkaszerviz falán, rögtön kiderül számodra is, milyen olaj kerül a motorba.

A Total Quartz 9000 5W-40 a Total által ajánlott motorolaj, de használhatsz Castrolt is, lehetőleg hasonló minőségben (Castrol TXT Softec 5W-40).

Üdv:

Olajdoki