Dugóban kánikulában

2007.07.17. 23:00
Helytáll az olaj?

Kedves Olajdoki!

Van egy Suzuki Ignis autóm. Az első 1000km-es átvizsgálás után lecseréltem az olajat a gyári utasítás szerinti minőségü ,ESSO Ultron ESP Formula P 5W-30-as full-szintetikus olajra.A hétvégén sajnos a Balaton déli partjáról hazafelé jövet hatalmas dugóba kerültem.A dolgot még tetézte a mostani kibírhatatlan forróság, de leginkább az autómat sajnáltam, mert hiába kímélem egy ilyen "csapdában" sajnos csak "araszolni"lehet.A hűtőventillátor szinte folyamatosan üzemelt, ami egyébként ritkán kapcsol csak be.Azon tűnődtem vajon az említett olaj a későbbiek ben is "helytálló" lesz-e ha ismét csapdába kerülünk, esetleg jobb lett volna valamilyen 5W-40-es olajat hsználni?

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

A meleg nagyon megviseli mindannyiunk idegrendszerét, és autóját egyaránt. Jómagam is dugóztam az M5 autópályán 5 km-es sorban egy órát lépésben a 38 ºC-ban, de nem az olaj miatt aggódtam, hanem a klímának szorítottam teljes szívemből, nehogy elromoljon, mert akkor a könnyeim keveredtek volna az izzadsággal.

Az olaj miatt ne aggódj, előbb forr fel a hűtővíz, amit úgyis észre veszel, és időben leállítod a járgányt, mielőtt a motorolaj hőmérséklete kritikus hőmérséklet fölé emelkedne. Az olaj jó választás, megállja a helyét szélsőséges, 40 ºC feletti melegben is.

Üdv:

Olajdoki