2003-as 6-os Mazdába motorolaj, folytatás

2007.07.18. 23:29
Ez a Castrol olaj jó választás?

Kedves Olajdoki!

Elöször is köszönöm gyors válaszát. Érdekelne, hogy a CASTROL EDGE TURBO DIESEL SAE 5W-40 motorolaj jó választás-e? Esetleg Ön mit tanácsolna? Illetve, hogy akkor ebből elvileg kell 6doboz azaz 6 liter? Váltó olajat illetve fékfolyadékot bízzam a mazda szervízre vagy esetleg van ebből is kiemelkedő márka ami jobb lehet? Illetve az is érdekelne, hogy miért szükséges lecserélni a váltoolajat, fékfolyadékot? Milyen kár születhet belőle?

Köszönöm:

Jakab Norbert

Kedves Norbert!

Megfelel a Castrol olaja, és valóban 6 litert kell venni olyan kiszerelésekben, ami kiadja (6 db 1 literes, 1 db 4 és 2 db 1 literes, 1 db 5 és 1 db 1 literes, egy fél 12 literes, stb.).

Fékfolyadékot azért kell cserélni lehetőleg 2 évente, mert a rendszerbe óhatatlanul kerül víz, ami magas hőmérsékleten gőzzé alakulva összenyomhatóvá válik. Ez nem különösen előnyös hidraulikus rendszereknél. Kárként talán megemlíthetném, hogy a féktáv hosszan elnyúlik, te pedig az előtted lévő autó hátuljába csapódsz.

A váltóolajat azért kell cserélni, mert elhasználódott, és nem tudja ellátni a feladatát, ami miatt csúnya kopások léphetnek fel a fogaskerekeknél.

Üdv:

Olajdoki