A szerviz szerint a Mobil jobb, mint a Valvoline

2007.10.27. 13:21

Motorolaj II-es Golfomba

Kedves Olajdoki!

Érdeklődni szeretnék, hogy VW Golf II.-be (1.6-os benzines, 1989-es évjárat) milyen márkájú olajat és szűrőt javasol, ha az ár nem elsődleges szempont? Korábban Valvoline volt benne, de a mostani szerviz leszólta, mondván, hogy a Mobil sokkal jobb. Én igazán különbséget nem érzek a kettő között. Viszkozitás szempontjából milyen típusú legyen?

Köszönöm:

G. Gábor

Kedves Gábor!

Szeretem, amikor két kenőolaj specialista olaja között valaki radikális különbséget lát. Műszaki szemszögből mind a Mobil, mind a Valvoline a minőségi kenőanyagok gyártója, és különbséget az olajaik között csak a legalaposabb laboreredmények vagy futáspróbák tudnak kimutatni ennek, vagy annak a javára.

Hétköznapi használat mellett nincs egyértelműen a motorolaj javára vagy hátrányára írható különbség a két olajtársaság adott kategóriájú kenőanyagai között. Ezt üzenem a szerelőnek is, aki valószínűleg szerződött partnere az Exxonmobil cégnek.

Használj SAE 15W-40 viszkozitású, ACEA A3 minőségű motorolajat. Ilyen a Valvoline MaxLife 15W-40 vagy a Mobil Super M 15W-40.

Üdv:

Olajdoki